Túra Halápon és a Bodza-tónál
2016. május 03. írta: Á.T.

Túra Halápon és a Bodza-tónál

2016. április 28-án kollégiumunk maroknyi kirándulni vágyó csapata második alkalommal csatlakozott Illés György "hobbi-természetjáró" túrájához, amely ezúttal Halápot, Bodzás-tavat és Fancsika 1. tavat célozta meg. Visszafelé a Létai utat és a Kinizsi Nyomdát érintették. Diákjainkat Lazók Ilona és Pinczés Gyula kollégiumi nevelők kísérték el. Élményeit Bak Henrietta és Perhács Ádám fogalmazta meg.

imag1787.jpg

"16:20-kor találkozó a portánál, seregszemle, majd kis csapatunk nekivágott Halápnak.
Első megállónk a Nagyállomás volt, ahol megismerkedtünk túravezetőnkkel és néhány kedves társával. A buszon tülekedő tömeget Pinczés tanár úr felülmúlhatatlan humorának köszönhetően voltunk képesek elviselni a Halápi Csárda felé tartva. Az érkezést követően mind nagy lelkesedéssel, de annál szertelenebbül vágtunk neki az előttünk álló 12 km-nek. Néhány kilométert követően gyönyörű erdőség közepén találtuk magunkat, de nem sokáig élvezhettük a levelek susogásának hangját és a madárcsicsergést, mert az este közeledtével éhes pocakok korgása töltötte be a tájat. Így hát a meseszerű Bodzás-tó partján fogyasztottuk el vacsoránkat a lemenő napot csodálva. Immár teli gyomorral és új lelkesedéssel indultunk tovább.
A sötétbe burkolózó erdőben néhány állatot is láthattunk, de többnyire az út végét vártuk már. Elcsigázottságunk folytán vágytunk vissza a koli otthonos melegébe és azt hiszem, mind mély álomba zuhanva pihentettük fáradt tagjainkat."

Bak Henrietta, Csokonai Mihály Gimnázium (11. évfolyam)

montazs1_3.jpg

"Lassan indult a délután. A buszon azon gondolkodtam, hogy vajon hova megyünk. Megérkezve rögtön egy réten találtuk magunkat. Onnan lassan egy erdőbe értünk, ahol a természet csodái tárultak elénk. A út göröngyös volt, nem kevés emelkedővel. Kevesen voltunk, de azért jót szórakoztunk és beszélgettünk. Egyszer tartottunk kisebb pihenőt. Láttunk egy kisebb tavacskát, amely közelében sok sirály tanyázott. Útközben még szép tájakat érintettünk. Mire beesteledett már nagyon elfáradtunk. Hosszú, fárasztó, de csodás utunk volt."

Perhács Ádám, Szent József Gimnázium (7. évfolyam)

montazs2_2.jpg

Fotók: Pinczés Gyula

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koll-lektor.blog.hu/api/trackback/id/tr198683892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása