Focibajnokság a Szent Joe koliban
2017. február 22. írta: Ferencz György

Focibajnokság a Szent Joe koliban

Az esti sportok űzése közben és esti imák információ-megosztási fázisában a srácok többször jelezték, hogy szeretnék összemérni tudásukat egy – a kollégium keretein belül – megszervezett focibajnokságon.Örültem annak, hogy van még olyan területe az ifjúság szórakozásának, amihez nincs köze a mátrixnak, viszont annál több a sportnak! Kérésük nálam meghallgatásra talált, hiszen az előzetes felmérések azt mutatták, hogy több csapatra való játékos jelentkezne az eseményre.

foci1.jpg

Nekem nem volt sok dolgom, csak megszervezni a lebonyolítást, elkészíteni a kiírást és kiragasztani az ajtókra, illetve tájékoztatni az állományt a dologról. Megtaláltam azokat a kollégákat, akik segítségemre lesznek a levezetésben. Amellett, hogy az ő csoportjuk is indított csapatot (van, akié kettőt) Szűcs Zsolt, Fejér Péter és Fekete Tibor prefektusokra hárult a nehezebb feladat: sípot fújni a parázs meccseken.

Fekete tanár úr ráadásul vállalta azt is, hogy beszerzi a vándorkupát és az érmeket is elkészítteti!

Szeretném itt is megköszönni kedves kollégáimnak a támogatást és a lelkes segítséget!

foci2.jpg

A 15 mérkőzés a 8 hét alatt folyamatos készülődést, beszédtémát jelent a kollégium falai között. Szorosabb kötelékek szövődnek észrevétlenül a diákok között. Pörgős, nagy iramú összecsapásokban nagyon sok szép megoldást láthat az, aki megnézi a sportolókat. Bár időnként a tét és a küzdeni akarás miatt kissé paprikásabb a hangulat, de a végén mindenki gratulál a másiknak, hiszen a lényeg az, hogy fociztunk egy jót, jó volt együtt lenni.  Azért használok többes szám első személyt, mert a prefektusoknak sincs megtiltva, hogy segítsék csapatukat. Én és Szűcs Zsolt kollégám amúgy is be szoktunk rendszeresen állni az esti sportok idején is focizni a diákokhoz.

Remélhetőleg - a vándorkupa nevéből következően - jövőre is megrendezhetjük ezt a sporteseményt és akkor is ennyire népszerű lesz az ifjúság körében!

A bejegyzés trackback címe:

https://koll-lektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3212283539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása